Whatsapp

Whatsapp uvodi grupni video chat

Whatsapp je prije nekoliko nedjelja najavio da će dodati dugo očekivanu opciju grupnog video poziva. Sada je čekanju došao kraj, pošto je ova opcija napokon uvedena. Android i iOS korisnici sada mogu da obavljaju audio i video razgovore sa do 4 osobe.

iOS sada dodatno štiti uređaje od neovlašćenog pristupa

Poziv će morati da započnu 2 osobe, a potom je moguće dodati u razgovor još dvije osobe, čime se broj učesnika u razgovoru penje na četiri. Svi pozivi koriste end-to-end enkripciju, kao i u ostalim njihovim chat-ovima, te iz kompanije obećavaju da će pozivi pouzdano raditi svuda u svijetu i u različitim mrežnim uslovima.

Rakhni malware bira hoće li da šifruje datoteke ili rudari kriptovalite

Novitet postavlja WhatsApp u bolju poziciju naspram rivala koji su tu opciju imali već duže vrijeme, od kojih je jedan Skype. Mjesečno WhatsApp koristi preko 1,5 milijardi ljudi, koji se oslanjaju se na njega kao glavno sredstvo komunikacije preko telefona. Ovim putem se otvaraju vrata za grupne video pozive kao novi vid komunikacije između njih, premda treba imati u vidu da video komunikacija nije uvjek najpoželjniji izbor, budući da se mnogi ustežu da razgovaraju putem videa, već se više opredjeljuju za glasovnu varijantu razgovora.

Izvor: Engadget