WhatsApp dodao novu funkciju za grupe

WhatsApp nastavlja sa poboljšavanjem grupnog iskustva za svoje korisnike. Kompanija je dodala neke nove funkcije, kao što su opisi za grupe, nova “catch up” funkcija i dodatna zaštita za korisnike. Kompanija, koja je u vlasništvu Facebooka, je sada objavila da dodaje i jednosmjerne poruke za grupe.

Novo podešavanje za grupe omogućava samo administratorima da šalju poruke u grupi. Nijedna druga osoba u grupi neće moći da šalje poruke kada administrator ima ovu funkciju osposobljenu.

Kompanija je istakla da funkcije za grupe koristi veliki broj ljudi za bitne najave i informacije, a među njima su roditelji i učitelji u školama, neprofitne organizacije i mesne zajednice. Oni mogu da pokrenu novu funkciju i budu sigurni da niko drugi u grupi neće moći da zaguši članove porukama koje nisu bitne za svrhu grupe.

WhatsApp sa ovom funkcijom praktično predstavlja neku vrstu kanala. Administratori grupa funkciju mogu da pokrenu iz “Group Info” sekcije, pritiskom na Group Settings > Send Messages i izborom opcije “Only Admins” u najnovijoj verziji aplikacije.

WhatsApp ovih dana objavio da će prestati sa podrškom za neke starije Android i iOS uređaje u budućnosti.

WhatsApp je objavio da su uređaji, koji koriste Android 2.3.3, Windows Phone 8.0 i stariji, iOS 6, Symbian S60 i BlackBerry OS/10, već prestali da dobijaju podršku za aplikaciju. Od februara 2020. godine, ista sudbina će zadesiti i one uređaje koji koriste Nokia S40, Android 2.3.7 i stariji, kao i iOS 7 i stariji softver.

Radi se svakako o razumljivom potezu, jer pomenuti stariji sistemi ne mogu biti podržavani zauvjek, zbog različitih nekompatibilnosti i sigurnosnih problema.

Pored ovoga, broj korisnika na koje će ovakva odluka imati uticaja je minimalan u odnosu na one koji koriste novije platforme. Manje je od 1% onih koji koriste iOS 7 ili Android verzije koje su starije 2.3.7.

Preuzeto sa sajta: www.benchmark.rs