Ukradeni ili izgubljeni mobilni telefon možete pronaći uz pomoć ovih aplikacija!

Bilo da ste izgubili telefon nakon provoda sa prijateljima ili ste naletjeli na nekog džeparoša uvijek je dobro znati par trikova kako da doprete do vašeg uređaja i spasete podatke sa njega.

Na svu sreću, vlasnici Android uređaja imaju nekoliko aplikacija i servisa koji su specijalno dizajnirani da prate vaše smart uređaje koji su izgubljeni ili ukradeni. Kako biste izabrali najbolje među njima, predstavljamo vam neke koje su se pokazale kao najbolji izbor za pronalazak izgubljenog telefona.

“Find my device”

Omogućava vam da pronađete telefon putem GPS-a, da ga na daljinu izbrišete, uključite zvuk, zaključate ga, a radi i kod tableta i pametnih satova. Ukoliko dodate “Google Account” na vaš Android uređaj, onda je “Find my device” već automatski uljučen. Kako biste pronašli vaš uređaj ukucajte android.com/find u bilo kom pretraživaču na vašem računaru ili nekom drugom telefonu. Ukoliko je vaš uređaj priključen na internet i ima uključenu lokaciju lako ćete ga locirati.

Jedna od fantastičnih stvari je ta što možete da zaključate uređaj i napišete poruku za onoga ko pronađe vaš uređaj i ostavite broj na koji da vam se jave.

Južna Koreja ozakonila mjenjačnice kriptovaluta

“Find my phone”

Omogućava vam da uz pomoć GPS-a nađete vaš telefon, održavate kontakt sa otvorenim tabovima na telefonu, Dobićete navigaciju kojom možete da stignete do uređaja i možete da izbrišete sve poruke sa izgubljenog telefona. Ovim programom možete da pratite i telefon vašeg člana porodice čiji nalog ćete povezati sa vašim. S obzirom da je ova aplikacija potpuno besplatna, dostupna je svima i jedna je od najboljih za pronalaženje izgubljenih ili ukradenih telefona.

Microsoft predstavio svoj najjeftiniji Surface uređaj

“Lost Android”

Ova aplikacija vam omogućava da čitate, primate i šaljete poruke sa svog broja putem računara, da izbrišete memoriju i SD karticu u telefonu, pokrenete alarm, uključite i isključite wi-fi na uređaju i da ga locirate na osnovu GPS ili konekcije na internetu. Ova aplikacija je drugačija zato što dozvoljava da šaljete i primate poruke sa uređaja. Imate mogućnost da izaberete opciju da poruke stižu direktno na vaš mail i da sa mail-a šaljete poruke. Pri tom, potpuno je besplatna.