Kaspersky lab

Kaspersky Lab: Svakog mjeseca nestane oko 23.000 uređaja

Kako je sezona godišnjih odmora u toku, milioni ljudi se spremaju za put u inostranstvo. Dok su na odmoru, mnogi koriste priliku da fotografišu dragocjene trenutke. Zapravo, prema istraživanju kompanije Kaspersky Lab, jedan od pet korisnika (18 odsto) navodi da su fotografije i video-snimci najbitniji podaci na njihovim uređajima. U dodatnom istraživanju koje je kompanija Kaspersky sprovela, 28 odsto korisnika je reklo da, kada bi izgubili svoje uređaje ili bi bili ukradeni, nikada ne bi mogli da povrate dragocjene fotografije sa odmora.

Aplikacije koje vam “jedu” bateriju

Prema statističkim podacima kompanije Kaspersky Lab, prikupljenim od 13. juna do 12. jula ove godine, komponenta Anti-Theft na Android uređajima bila je aktivirana u prosjeku 1.5 puta svakog minuta, a mjesečno se prijavi 23.000 Android uređaja koji su ukradeni ili izgubljeni. Kako su fotografije sa putovanja ocenjene kao najvažnije korisnicima, od svih drugih podataka sačuvanih na njihovim uređajima,

WhatsApp počinje da naplaćuje poslate poruke poslovnim korisnicima

Kaspersky Lab upozorava ljude da se pažljivo ophode prema svojim sačuvanim uspomenama adekvatno štiteći uređaje korišćene tokom ljetnje sezone. U suprotnom, njihove fotografije bi se mogle naći među izgubljenima i ukradenima.

Preuzeto: itsvet.com