windows

Microsoft želi da Windows 7 korisnici izvrše nadogradnju do 2020. godine

Kraj podrške za Windows 7 je najavljen za januar 2020. godine, a Microsoft želi da iskoristi ovaj period kako bi ubjedio korisnike da izvrše nadogradnju na Windows 10, prije nego što se isporuče poslednja ažuriranja.

Kompanija je nedavno dala instrukcije svojim partnerskim kanalima da podstaknu korisnike Windowsa 7 da izvrše nadogradnju na Windows 10 prije kraja prestanka podrške, a očekuje se da će još agresivniji pristup biti primenjen početkom 2019. godine.

Google Chrome sprema opciju koja štedi internet

Izvještaj kompanije ChannelEye otkriva da Microsoft želi da partneri budu svijesni da se Win 7 podrška približava kraju, a agresivnom kampanjom se očekuje povećanje broja korisnika koji će izvršiti nadogradnju na Win 10.

EU odredila kaznu od 5 milijardi dolara Google-u

Win 7 je trenutno najpopularniji desktop operativni sistem na svetu i ukoliko Microsoft ne uspe da ubedi korisnike da nadograde svoj OS u narednih 18 meseci, “sedmica” bi mogla postati novi Windows XP.

Prema podacima eksternih istraživanja, Win 7 je i dalje vodeći izbor desktop korisnika, sa učešćem od 43 procenta, dok je Win 10 drugi sa tržišnim učešćem od oko 34 procenta.