Instagram

Instagram od danas ima i video ćaskanja

Nekoliko novih funkcija za Instagram je ranije najavljeno tokom Facebook F8 konferencije za developere, a Instagram video chat je jedna od njih. Kompanija sada zvanično donosi ove funkcije na popularni servis za dijeljenje fotografija. Dostupan je Instagram video chat, kao i Explore tab redizajn i eksterni AR filteri.

Opcija video razgovora je stigla kao reakcija na objavu da preko 100 miliona ljudi gleda ili dijeli Live sadržaj svakog dana. Pored ovoga, kompanija ističe da su korisnici tražili da iskuse video u realnom vremenu u manjim grupama.

Prijatelji korisnika će moći da započnu video chat pritiskom na novu kamera ikonicu u vrhu Direct threada. Moguć je razgovor “jedan na jedan” ili u manjim grupama, a nema limita u dužini trajanja razgovora.

Instagram je takođe otključao mogućnost da eksterni developeri dizajniraju jedinstvene AR kamera filtere, kako bi korisnicima omogućili više različitih funkcija. Redizajnirani Explore tab će svima omogućiti da otkriju nove ideje i ljude na Instagramu.

Sve nove funkcije su dostupne na Instagramu za Android i iOS.

Povezane vijesti na sledećem linku.

Preuzeto: www.benchmark.rs