Facebook

Članstvo u Facebook grupama moći će da se naplaćuje od 4,99 do 29,99 dolara mjesečno

U Facebook-u kažu kako žele da osnaže zajednicu administratora koji vode velike i kvalitetne grupe na ovoj društvenoj mreži, kreiraju sadržaj za njih i koriste svoje vrijeme i energiju na administraciju. Stoga će putem ugrađene opcije u administrativnim alatima za grupe ponuditi da se neke od njih pretvore u naplatne. U ove je svrhe pokrenut pilot program za nekoliko grupa čiji će administratori od sada moći da članovima naplate učestvovanje u grupi.

Do sada su pojedini administratori vodili naplatne grupe, ali su se o pretplatama i popisu članova morali brinuti na neki drugi način, vodeći sopstvene evidencije o uplatama i slično. Po novome, zaživi li ova ideja i nakon testne faze, svi administratori Facebook grupa bi mogli svojim članovima da uvedu mesečnu pretplatu – na nivou od 4,99 pa do 29,99 dolara.

Članovi grupe moći će prijaviti svoju pretplatu i uplatiti je putem Facebook-ovih mobilnih aplikacija, a društvena mreža će uplate prosleđivati administratorima grupe, verovatno uz uzimanje određenog procenta u obliku provizije.

Na ovom linku možete pogledati povezane vijesti.
Preuzeto: www.itvesti.info